Hjælp til hashmisbrug og hjemløshed

Ungehuset i Arden er et rusfrit bosted for unge hjemløse (§110) og et behandlingscenter for unge i alderen 18-30 år (§101, §107), som gerne vil ud af deres afhængighed af hash og evt. også har sociale og psykiske vanskeligheder.

Der er højt til loftet i Ungehuset. Vi rummer mennesker med mange forskellige personligheder og udfordringer og lægger stor vægt på, at alle unge føler, at her er plads til netop dem.

Et trygt miljø

I Ungehuset har vi et mål om, at de unge skal føle sig trygge. Trygheden sikres blandt andet gennem gode og sunde relationer til tillidsskabende, respektfulde og troværdige voksne i et roligt miljø med en struktureret og overskuelig hverdag.

Når de unge føler sig trygge, er det lettere sammen med dem at finde årsagen til, at de ryger hash eller evt. tager andre stoffer. Trygheden skaber derfor fundamentet for at hjælpe dem ud af afhængigheden.  

Vi hjælper med det hele

Afhængighed af rusmidler er sjældent den eneste udfordring. Ofte ledsages afhængigheden af psykiske lidelser, sociale vanskeligheder og familiære udfordringer. Derfor tilstræber vi en helhedsorienteret indsats til behandling af hashafhængighed.

Vi forsøger at hjælpe de unge med alle deres udfordringer - lige fra psykiske vanskeligheder til rod i økonomien, brudte relationer og hjælper dem med deres fremtidsplaner.

I tilfælde at, at der forelægger både psykisk lidelse og afhængighed, behandles disse sideløbende, da der er evidens for, at en behandling af begge tilstande giver de bedste resultater og er mest effektiv, hvis de behandles samtidigt og i samme regi. 

Kontakt

Ungehuset
Myhlenbergvej 55
9510 Arden
Tlf.: 40 25 22 55

Torben Manø
Forstander
Tlf. 21 18 04 46
thm@blaakors.dk 

Blaa Kors Ungehuset 46-2.jpeg

Hjemløsetilbud

Ungehuset har fleksible pladser mellem SEL §110 og §107, hvilket betyder, at unge hjemløse og funktionelt hjemløse, som ønsker at bo i et rusfrit botilbud, kan rette henvendelse om evt. indskrivning.

Læs mere
_S0A8984.jpg

Behandlingstilbud

I Ungehuset behandler vi for hashafhængighed og hjælper den unge med at håndtere psykiske og sociale problemer.

Læs mere
_S0A8916.jpg

Mere end Ungehuset

Ungehuset er ét ud af fire tilbud indenfor Blå Kors i Mariager Fjord Kommune, som er målrettet unge, og som vi har et tæt samarbejde med. 

Læs mere
Behandling

Vores målgruppe:

  • Unge, der er motiverede for forandring og for at bo i et rusfrit miljø
  • Unge hjemløse
  • Unge, der af forskellige årsager ikke er i stand til at bo i egen bolig
  • Unge, der er afhængige af hash eller andre rusmidler
  • Unge med psykiske lidelser som ADHD, autismespektrumforstyrrelser, angst, social fobi og depression
  • Unge, der mangler mål og retning i deres liv
  • Unge, der har mistet struktur i hverdagen og ikke kan følge skolegang eller uddannelse
  • Unge med sociale og familiemæssige problemer
  • Unge, der gerne vil ud af afhængighed af hash eller andre rusmidler

Om Ungehuset

Ungehuset ligger lige uden for Arden med masser af plads, lyse værelser, natur og luft omkring. Læs mere om vores hus, vores dagligdag og vores værdier her.

Læs mere
Blaa Kors Ungehuset 46-2.jpeg

Det faglige

I Ungehuset har vi forskellige forløb alt efter, om du er indskrevet på §101, 107 eller 110. Her kan du læse om vores metoder og faglige tilgang.

Læs mere
Det faglige

Priser og visitation

Her kan du se vores priser og finde kontaktoplysninger til visitation.

Læs mere
Priser og visitation