Bliv frivillig og gør en forskel for børn, unge og voksne 

Du kan blive frivillig i et af Blå Kors Danmarks sociale tilbud som for eksempel væresteder, botilbud, Barnets Blå Hus, ferielejre, Stjernestunder og Familienetværket eller i vores genbrugsbutikker.

Blå Kors Danmark har i dag over 4.000 frivillige, som hjælper til og bærer Blå Kors med engagement, tid og arbejdskraft.

Vores indsats er mangfoldig og afhængig af gode menneskers frivillige arbejde.

frivillig odense

Hvad kan du lave som frivillig i Blå Kors?

  • væresteder hjælper du som frivillig til med praktiske opgaver som fx madlavning og borddækning og tager sig tid til en god snak og en kop kaffe.
  • I Barnets Blå Hus er du med til at stå for fællesspisning, aktiviteter og ture ud af huset. 
  • I Familienetværket er du en del af et team, der planlægger program og skaber fællesskab i hverdagen for familier og enlige.
  • Blå Kors Ferielejre og i Stjernestunder er du med til at skabe frirum for børn og unge.
  • I Økonomisk rådgivning giver du personlig rådgivning om uoverskuelig økonomi og gæld.
  • På vores botilbud deltager du i aktiviteter og kan fx fungere som ledsager. 
  • I TUBA kan du som frivillig psykolog eller terapeut arbejde med individuel terapi og gruppeterapi. 
  • I vores genbrugsbutikker kan du fx sætte varer på hylderne, betjene kunder ved kassen eller afhente møbler. 

Vil du gerne være frivillig i Blå Kors?

Du kan enten tilmelde dig som frivillig ved at klikke på knapperne nedenfor, hvor du kan vælge enten "Sociale tilbud" eller "Genbrugsbutikker" og udfylde en tilmeldingsformular. 

Du er også velkommen til at kontakte vores tilbud direkte. Læs mere her eller find dem via kortet længere nede på siden.

Bliv frivillig i sociale tilbud

Tilmeld dig nu
ferielejre

Bliv frivillig i genbrugsbutikker

Tilmeld dig nu
ny frivillige genbrug.png

Her kan du blive frivillig i Blå Kors

Hvorfor er du frivillig i Blå Kors?

"Jeg er nødt til at have noget at stå op til"

Jane er frivillig på værestedet Den Blå Oase i Aabenraa og har været det, siden hun gik på pension. 

”Som tidligere socialrådgiver har jeg en kæmpestor viden om, hvad brugerne kan have af muligheder for at søge om hjælp. Jeg kan vejlede og rådgive. Det gode ved at være frivillig, at man ikke skal skrive en halv time om, at man har snakket med en bruger. Her kan jeg i stedet bruge min viden til at vejlede og nogle gange tager jeg med dem på sygehuset eller er bisidder ved kommunen.”  

jane er frivillig

"Det handler om at give børnene en god tid"

Morten er frivillig i Blå Kors Stjernestunder, som er et gratis tilbud om aktiviteter og fællesskab, hvor et hold af frivillige voksne planlægger og afvikler alt fra ture til forlystelsesparker og trampolinland til brunch og bowling for børn og unge mellem syv og 18 år.  

”Det handler om at give børnene en god tid. Der er en grund til, at de kommer i Stjernestunder, og at være med til at give dem gode oplevelser og have det sjovt sammen med dem er noget af det bedste ved at være frivillig,” siger Morten. 

morten er frivillig i stjernestunder

"Det motiverer mig at få lov til at hjælpe nogen godt på vej"

Peter er frivillig i Blå Kors Danmarks økonomiske rådgivning, hvor han hjælper mennesker med at få overblik over deres økonomi, lægge budget og forhandle aftaler med kreditorer.  

Til daglig arbejder Peter som efterskolelærer i matematik, samfundsfag og idræt, og han har derudover en baggrund som bankrådgiver. 

”Det, der motiverer mig, er at få lov til at hjælpe nogen godt på vej. Det giver mening at hjælpe mennesker, som er kommet dertil, at de aldrig åbner rudekuverterne eller E-Boks. De føler ikke, der er håb for dem. Her er det rart at kunne hjælpe dem lidt videre." 

peter er frivillig i økonomisk rådgivning