Vil du gerne give en gave, der varer ved, de næste 10 år eller mere? Eller går du med tanker om, hvad der skal ske den dag, du ikke selv er her mere? Læs om mulighederne for at støtte Blå Kors' arbejde gennem gavebrev eller testamente.

Gavebrev

Et gavebrev er for dig, der ønsker at give langsigtet støtte (min. 10 år), og gerne vil kunne trække det fulde beløb fra i skat. Du skal være over 18 år for at kunne oprette et gavebrev. Når du tegner et gavebrev, er det en juridisk bindende kontrakt, der løber over 10 år med et årligt bidrag efter eget valg (maks. 15 % af din årsindkomst). Gavebrevsaftalen ophører automatisk ved giverens død.

Ønsker du at tegne et gavebrev, skal du ringe til Blå Kors Danmark på: tlf. 86 81 15 00 eller sende en e-mail til: bkd@blaakors.dk

Så modtager du efterfølgende en aftale, som du skal underskrive og returnere til Blå Kors Danmark.

Testamente 

Efterlad omsorg til din næste ved at oprette et testamente til fordel for Blå Kors. Det er en betænksom og smuk måde at støtte på. Det er bidrag som disse, der gør det muligt for os at fortsætte vores vigtige arbejde med at hjælpe udsatte mennesker i Danmark. Både børn og voksne. 

Man kan i et testamente betænke både sine arvinger og Blå Kors. Ved at bede Blå Kors om at betale bo- og tillægsboafgift for sine arvinger, bliver arven til arvingerne større, og man betænker samtidig Blå Kors, idet velgørende organisationer som Blå Kors normalt ikke betaler afgift. Ordningen bliver typisk kaldt 30% løsningen.

Du kan også efterlade en besked om, at deltagerne ved din begravelse skal donere gaver til Blå Kors Danmark i stedet for blomster.

Ønsker du at testamentere din formue – eller dele af den til Blå Kors Danmark, så svarer vi gerne på dine spørgsmål og tilbyder advokathjælp til at oprette testamentet.

Ring til Blå Kors Danmark på tlf. 86 81 15 00 eller send en e-mail til: bkd@blaakors.dk.

katja
I ca. 25 år lykkedes det Katja både at arbejde og have et alkoholmisbrug. I 2013 mistede hun sit arbejde og røg ud i en voldsom nedtur. Hun fik hjælp på Blå Kors Humlebæk.

Jeg var aldrig blevet ædru, hvis jeg havde siddet for mig selv. Jeg ved, at jeg skylder mit liv til Humlebæk. Hvis jeg ikke havde været der, så havde jeg siddet et eller andet sted og ventet på at dø.

Katja, tidligere beboer på Blå Kors' bo- og behandlingstilbud i Humlebæk