Vi er et rusfrit bosted for mennesker, der har haft et mangeårigt forbrug af rusmidler. De mennesker, der bor hos os, har typisk fysiske, psykiske eller sociale skader.

På Blå Kors Skannerup ønsker vi at hjælpe med alle dele af livet. Både krop og sind tager skade af et langt misbrug - derfor skal hjælpen også tilgodese hele mennesket.

Det betyder, at vi arbejder for, at beboerne får en sundere krop, opbygger bedre relationer til andre mennesker, får større respekt for sig selv og får mulighed for at finde svar på eksistentielle spørgsmål.

Værdier og fagligt grundlag

På Blå Kors Skannerup ønsker vi at hjælpe med alle dele af livet. Både krop og sind tager skade af et langt forløb med afhængighed - derfor skal hjælpen også tilgodese hele mennesket. 

Læs mere
blaa kors skannerup (4).jpeg

Priser og målgrupper

Afhængighed gennem flere år er som regel hovedårsagen til et ophold på Blå Kors i Skannerup. Vi kan modtage beboere i kortere perioder for f.eks. udredning og/eller stabilisering.

Læs mere
blaa kors skannerup (2).jpeg

Ønsker du forandringer i dit liv?

Måske er tiden inde til at få hjælp til at tackle din afhængighed? Blå Kors Skannerup kan være en mulighed.

Læs mere
blaa kors skannerup (1).jpeg

Hjælp til et bedre liv

Vi vil hjælpe mennesker, der er svært alkoholskadede, til bedre at håndtere hverdagens udfordringer og få et bedre liv. Vores målgruppe er kvinder og mænd, der er 35 år og ældre.

Ophold på Blå Kors Skannerup kan have meget forskellig længde - fra få dage til flere år. 

Skannerup_4.jpg
Blå Kors Skannerup åbnede i 1963 som Blå Kors plejehjem. Arbejdsmetoder og tilbud er fulgt med tiden, men den gennemgående opgave har siden starten været at yde omsorg til mennesker, der har problemer på grund af alkohol.

Et kristent menneskesyn

Vi ser på beboerne uden at fordømme, fordi vi bygger på et menneskesyn, der siger, at mennesket er unikt og derfor har en uerstattelig værdi. Vi prøver at møde medmennesket, som det er, og ikke som det burde være.

Det kristne menneskesyn afspejler sig i hverdagen i den måde, vi er på, er sammen på og taler til hinanden. Hver dag tilbyder vi en kort andagt. Det er frivilligt for beboerne, om de ønsker at deltage i dette tilbud.

En selvejende institution

Blå Kors Skannerup er en selvejende institution og er en del af Blå Kors Danmark.

Kontakt Blå Kors Skannerup

Blå Kors Skannerup
Søndergade 72
8883 Gjern

Tlf.: 86 87 50 46

Mail: skannerup@blaakors.dk
Sikker mail: sikkermail-ska@blaakors.dk  

Bestyrelse
Skannerup_4.jpg

Carsten Baun

Forstander

cab@blaakors.dk

Tlf.: 24 89 36 75

 

carsten baun skannerup

Jette Georgi

Souschef

jmg@blaakors.dk

Tlf.: 30 33 44 16

jette georgi

Anette Skals

Socialfaglig leder

ask@blaakors.dk

Tlf.: 29 68 96 50

anette skals