​Blå Kors er optaget af menneskers sociale velbefindende. I vores arbejde møder vi mange mennesker i deres bedste alder, nemlig seniorer. Det har opmuntret os til at undersøge og sætte fokus på, hvordan man som senior, kan få det bedste ud af sit liv.

Det er bevist, at jo mere glæde, du oplever i hverdagen, des sundere og længere et liv får du. Forskning omkring menneskers velvære viser, at vi gennem fem daglige handlinger, kan forbedre vores velvære, tilfredshed og glæde i livet. De fem handlinger er ikke raketvidenskab, men spørgsmålet er, om du prioriterer dem i din hverdag?

5 veje til mere glæde i hverdagen

Styrk dit netværk

​Styrk dit netværk gennem relationer med mennesker omkring dig. Det kan være familie, venner, kolleger og naboer, som du møder der hjemme, på arbejdet, i foreningen eller i dit lokalsamfund. Tænk på disse relationer som hjørnestenene i dit liv og investér tid i at opbygge og udvikle dem. Når du aktivt vælger at styrke dit netværk, vil du opleve mere glæde og få et rigere hverdagsliv. 

styrk dit netvaerk.jpeg

Lev dit liv aktivt

Fysisk aktivitet fremmer mental og fysisk velvære. Skab plads til mere aktivitet og bevægelse i dagligdagen ved at prioritere at gå eller løbe en tur, cykle ned og handle eller tage en tørn i haven. Det vigtigste er, at du finder nogle aktiviteter, som du kan lide, hvor du bruger kroppen, og som passer til din fysiske form. At være fysisk aktiv styrker din sundhed, mindsker mental træthed og øger glæden i hverdagen. 

lev dit liv aktivt.JPG

Vær til stede i nuet

Vær til stede i nuet ved at være opmærksom på verden omkring dig og hvad du føler. Beslut dig for at være nærværende. Vær nysgerrig, få øje på det smukke eller usædvanlige og nyd øjeblikket, om du går en tur, spiser frokost ellert taler med venner. Reflektér over dine oplevelser og sæt pris på hvad der betyder noget for dig. At være til stede i nuet og være nærværende er forbundet med større glæde i hverdagen. 

vaer tilstede i nuet.jpeg

Lær noget nyt

At opnå nye færdigheder eller blive bedre til dem, du allerede har, giver dig selvværd samtidigt med, at du har det sjovt. Prøv noget ny, genopdag en gammel interesse, meld dig til et kursus, tag et nyt ansvar, lær at spille et instrument eller følg en ny madopskrift. Giv dig selv en udfordring, du vil nyde at opnå. At lære livet igennem giver dig bedre selvværd og er også med til at forøge glæden i hverdagen. 

laer noget nyt.jpeg

Giv af dig selv

Når du giver til andre, bliver du også selv beriget. Du kan give et kompliment, sende et smil, lytte til en ven, give plads i trafikken, give en hjælpende hånd til en, som har brug for det eller give din tid til frivilligt arbejde. Undersøgelser viser, at vejen til et lykkeligt liv i bund og grund ligger i at være noget for andre. At give af sig selv og være åben for at modtage fra andre mennesker skaber større livsglæde. 

giv af dig selv.JPG

Giv 4 timer og bliv 4 gange så glad

Blå Kors Genbrug driver en webshop og mere end 57 genbrugsbutikker i hele landet, baseret på frivillig arbejdskraft.
Læs mere

Bliv frivillig i Blå Kors Genbrug