Flere gange er podcastvært Jakob Sloth Linneberg gået forbi værestedet Hjerterummets vinduer i Aalborg uden at skænke brugerne en eneste tanke. Ikke fordi han ikke vil, men som mange andre må han bare indrømme at hverdagens bekymringer, børn og karriereræset fylder det meste. Kort beskrevet, så drives Hjerterummet i Aalborg af Blå Kors og er et værested for mennesker med psykiske, sociale, alkohol- eller sundhedsmæssige problemer.

Men nu lægger han fordommene til side og undersøger. hvem det er, der hver dag møder op kl. 17 for at få en god snak over en kaffe og et stykke smørrebrød, men også hvorfor de er endt der, hvor de er. Hvem ved, måske finder han svaret på hvorfor de ikke føler sig grebet af det velfærdssamfund, vi praler af at kalde mangfoldigt, men måske også grunden til, at de lever et liv der ikke ligner dit.

Podcasten 'En verden udenfor'

I podcasten får du serveret 4 barske og gribende, men også vidt forskellige historier. Du møder:
 

  • Klavs, som oplevede de værste uhyrligheder som udsendt for det amerikanske Røde Kors. Uhyrligheder som han i den grad betalte prisen for, da han kom hjem og som årene gik trak ham dybere og dybere ned i kulsort hul.
  • Thomas Frank, hvis historier strækker sig hele vejen fra Herning, Århus til Aalborg, hvor han møder sin eneste ene, Stine, i den periode, hvor han er hjemløs og stærkt alkoholiseret. En historie som i den grad er brygget på tro, håb og kærlighed, men også hvordan man tackler og håndterer den ultimative sorg, når man må sande, at man har mistet sit livs store kærlighed.
  • Mikkel, som levede sine unge år med en dysfunktionel mor og senere plejefamilie, hvis opdragelse bestod af psykisk terror som splintrede hans eget selvbillede, og den svære barndom blev erstattet af stoffer, kriminalitet og en uretfærdig kamp mod systemet.
  • Sabha, som er vokset op i en primitiv FN-flytningelejr med konstant frygt for at den iranske regering vil tage hans far, som var politisk modstander af regimet til fange og udsætte ham for det værste. Derfra bevæger vi os videre til Sabhas vej i den hårde kriminalitet, hvor han solgte og transporterede stoffer rundt mellem hovedstaden og Jylland. En levevej der endte brat og med følelsen af svigt overfor sig selv og sine nærmeste.

Hvad er Den Sociale Café Hjerterummet?

Læs mere om værestedets arbejde for at hjælpe hjemløse og andre udsatte grupper i Aalborg.
Læs mere

Kontakt Hjerterummet 

Den Sociale Café Hjerterummet
Jyllandsgade 24
9000 Aalborg

Tlf.: 30 89 33 47

Tine Hedemann Tjell, leder 
Tlf.: 61 24 14 50

tht@blaakors.dk

Åbningstider
Hjerterummet holder åbent mandag til torsdag 17.00-21.00 samt fredag og søndag fra 16.00 til 20.00.