Når sulten melder sig 

På Den Sociale Café Hjerterummet er der altid en kop kaffe klar og et gratis stykke smørrebrød og kage.

Onsdag og søndag er der ligeledes mulighed for et gratis varmt måltid mad, som serveres kl. 18.00. Sandwich uddeles en time før lukketid.

 

Omsorg

Uddeling af gratis mad har en vigtig funktion på Hjerterummet. Mange har et udtalt fysisk behov for sund og nærende mad. Langvarig afhængighed af alkohol, hash og stoffer medfører ofte en forringet evne til egenomsorg, og fravær af bolig gør det vanskeligt at opbevare og tilberede egen mad.

Der ligger megen kærlighed i mad. Igennem vores uddeling af mad får medarbejdere mulighed for i praksis at udvise omsorg. Gæsterne føler sig set og mødt, og maden vækker glæde og taknemmelighed.

 

Fællesskab

Maden bidrager til fællesskabet. At spise sammen skaber en tryg ramme, og der åbnes op ved bordene for mange vigtige og støttende samtaler. Vore gæster har mulighed for at deltage i madfællesskaber som en social pædagogisk aktivitet og som led i den rehabiliterende indsats. Herigennem får de større viden om maden, udvikler færdigheder og genfinder ressourcer for ikke at forglemme den forskel de gør, ved at tilberede mad til de andre på værestedet.

 

Madspild

På Hjerterummet går vi ind for reducering af madspild. Vi anvender overskudsmad i vores tilberedning. Det holder vores udgifter nede, mindsker at brugbar mad ender i skraldespanden, og mætter mennesker, som har brug for et måltid mad.

Vi henter overskudsmad fra Nordjysk Fødevareoverskudslager, Sallings bager og 7-Eleven i Aalborg.

Herudover modtager vi fra tid til anden maddonationer fra virksomheder, festivaler, kantiner mm. Vi afsøger løbende muligheder for at etablere samarbejder, som reducerer madspild i lokalområdet.

 

Inflationspulje

I 2023 og 2024 har Hjerterummet fået bevilliget en inflationspulje fra Socialstyrelsen. Puljen har til formål at afhjælpe inflationsramte borgere. Vi vil derfor løbende uddele gratis mad, arrangere fællesspisninger i lokalområdet, iværksætte madfællesskaber og lign.

Kontakt Hjerterummet 

Den Sociale Café Hjerterummet
Jyllandsgade 24
9000 Aalborg

Tlf.: 30 89 33 47

Tine Hedemann Tjell, leder 
Tlf.: 61 24 14 50

tht@blaakors.dk

Åbningstider
Hjerterummet holder åbent mandag til torsdag 17.00-21.00 samt fredag og søndag fra 16.00 til 20.00.