Ungecaféen er et særligt ungemiljø for DIG

Er du ung i alderen 18-30+ år, så tilbyder Den Sociale Café Hjerterummet et særligt uforpligtende rum, hvor vi tror på, at positive forandringer skabes i fællesskab.

Det kan være, du bærer på en psykisk sårbarhed eller kan føle dig ensom i din hverdag.  Måske du kæmper med fysiske skavanker, eller er udfordret af et overbrug af rusmidler. Det kan være, du i øjeblikket står udenfor uddannelsessystemet, mangler et job eller måske allerede har fået en førtidspension. Du kan komme forbi, helt som du er, når du har mulighed for det og blive så længe du har lyst. Det er HELT op til dig.

 

Vi tilbyder fællesskab og følgeskab

Ungecaféen har åbent mandage og torsdage kl. 12.00-14.00. Her vil du møde andre unge, få mulighed for at opbygge relationer og blive en del af et rummeligt og inkluderende fællesskab. Vi ønsker at møde dig med nysgerrighed og du har derfor mulighed for at få en snak med medarbejderne om både stort og småt, som fylder i din hverdag. Vi lytter gerne og du vil blive accepteret og mødt med forståelse for den, du er. Vi vil gerne følges med dig og støtte dig i at mestre eget liv og genfinde livsmodet og troen på dig selv. Vi hjælper også gerne i kontakten med det offentlige system, hvis du skulle have brug for dette.

 

Ungecaféens dagligdag

Vi samles om et gratis måltid mad og hyggelige snakke med hinanden. Som ung har du stor mulighed for at sætte dit eget præg på de aktiviteter, vi laver i Ungecaféen. Kom endelig med gode ideer. Der er flere unge, som i hverdagen samles om kreative aktiviteter, bordtennis, bordfodbold eller ser film sammen, mens de er i Ungecaféen.  Men vi har også mulighed på at lave større projekter sammen. I løbet af året tager vi ligeledes på udflugter sammen. 

 

Kreative processer

Kunsten og kulturen er omdrejningspunktet i flere af de forskellige kreative processer vi gerne tilbyder dem der har lyst. Vi ønsker at skabe et rum for alt det, vi er fælles om: følelser, tanker og drømme for eget liv. Vi vil gerne give en platform og en plads til at udforske forskellige perspektiver gennem en legende tilgang og mulighed for at afprøve, øve sig, fejle og slippe sig løs. Vi tror på, at du ved at gøre brug af egne evner, vil opleve, at din selvtillid og dit selvværd styrkes. Du får ligeledes redskaber til at sætte ord på, det der fylder, som kan være svært at tale om, og det som gør livet spændende og meningsfuldt.

Et af de større kreative projekter vi har været sammen om, var da vi sidste år skrev, producerede og fremførte vores eget teaterstykke på Det hem´lige Teater i Aalborg. Et projekt, som de unge selv ønskede at være en del af. Enhver var involveret, som de nu havde lyst til – nogle var på scenen, andre hjalp med kulisser bagved scenen. Det var en stor oplevelse for os alle, og vi drømmer om at gøre det igen på et tidspunkt. Et andet kreativt projekt, som en af vore unge har medvirket i, er en podcastserie, som udkommer i år.

 

Ungecaféen er støttet af TrygFonden

Ungecafeen har igennem 2022-23 været støttet af TrygFonden, som igen har valgt at bevillige midler til driften i 2024-25

 

Se video om ungecaféen:

Kontakt Hjerterummet 

Den Sociale Café Hjerterummet
Jyllandsgade 24
9000 Aalborg

Tlf.: 30 89 33 47

Tine Hedemann Tjell, leder 
Tlf.: 61 24 14 50

tht@blaakors.dk

Åbningstider
Hjerterummet holder åbent mandag til torsdag 17.00-21.00 samt fredag og søndag fra 16.00 til 20.00.