Som frivillig i Blå Kors' økonomiske rådgivning kan du gøre en forskel for mennesker, der er en i svær økonomisk situation. 

Vi mangler frivillige i Herning, Silkeborg, Aars og Herning, som er de fire byer, vi tilbyder økonomisk rådgivning i. 

Hjælp til at få styr på gæld 

I vores økonomiske rådgivning arbejder vi for at lette hverdagen for mennesker, der er tynget af økonomiske udfordringer. De har måske ikke overblik over, hvor meget de skylder og til hvem. Nogen har helt givet op, fordi renterne er højere end afdragene, og kæmper med at have penge nok til at betale for husleje, el og mad. Fælles for dem, vi hjælper er, at økonomien påvirker deres hverdag i negativ grad. 

Bliv frivillig nu

Som frivillig kan du hjælpe dem med at få skabt overblik og få styr på deres gæld. Udover at gøre en forskel for andre, kan du også selv udvikle dig fagligt og personligt gennem arbejdet, hvor du kommer i kontakt med mennesker i mange forskellige livssituationer.

Du er selv med til at planlægge dit arbejde. Som udgangspunkt vil der være tale om to-fire timer hver anden uge. 

Der er tre forskellige måder at være frivillig på - økonomisk rådgiver, underviser eller koordinator. 

  • Frivillig økonomisk rådgiver: Det er dig, som sammen med en anden frivillig, står for rådgivningen. Du skal hjælpe dem med at skabe overblik og lægge en plan for, hvordan de kan forbedre deres situation. Måske du har erfaring fra bankverdenen eller har arbejdet inden for det socialfaglige område.

  • Frivillig underviser: Som en del af vores tilbud, tager vi blandt andet ud på uddannelsessteder og underviser unge i økonomi. Her kræver det, at du er god til tale foran en forsamling og kan hjælpe dem med at blive klogere på forbrug. 

  • Frivillig koordinator: Du skal være vores stemme og hænder, når det kommer til at koordinere vores arbejde. Vi har brug for en blæksprutte, der kan stå for mødebookinger og besvare de henvendelser, vi modtager. 

Tilmeld dig som frivillig i økonomisk rådgivning

Generelle oplysninger

Uddannelse og erfaring

Praktiske oplysninger

I hvilken by vil du tilknyttes som frivillig i vores økonomiske rådgivning?
Hvilken type frivilligjob er du interesseret i?

Har du spørgsmål?

Vi vil rigtig gerne høre fra dig, hvis du vil høre mere om mulighederne for at blive frivillig. Ring eller skriv til projektleder Karen Klemmed Hviid på 23 33 44 65 eller kkh@blaakors.dk.

Vi udfører økonomisk rådgivning på baggrund af kvalitetsmodellen for vederlagsfri og frivillig økonomi- og gældsrådgivning udarbejdet af Den Nationale Vidensfunktion.