Vi tager med tak imod donationer, hvad enten det er noget, der direkte forsøder beboernes hverdag på pensionatet, eller det går til pensionatet, som så får frigivet midler, der kan bruges på beboerne.

Supermarkedskæden Lidl har besluttet at hjælpe Blå Kors, og det betyder, at vi en gang om ugen kan hente overskudsmad fra Lidl i Taastrup. Det er et dejligt tilskud til køkkenet, og det betyder også, at vi får råd til at servere beboernes livret på deres fødselsdag.

Brillebutikken Skjold Optik har målt øjne og lavet briller til de beboere og venner af huset, som mødte op til en gratis synsprøve på Pensionatet. 18 par gratis briller blev det til fra Skjold Optik i Odder. En meget flot gave.

Tak til Quality Hotel i Taastrup for en herlig aften, hvor beboere og husets venner var inviteret til gilde med stegt flæsk med persillesovs og cola i lange baner.

Pølsevognen Tutten kom med en masse pølser og burgere, som var til overs fra en fest. Det hele var frisk og lækkert, så der var pølse- og burgergilde med alt, hvad der hører til af ketchup og dressinger osv., hele den weekend på Pensionatet.

Tusind tak til menighedsrådet i Grøndalslund kirke i Rødovre, som besluttede, at kollekten i første halvår 2019 skulle gå til et hjemløseherberg i kirkeligt regi. Kirkens præster bestemte, at Blå Kors Pensionat Taastrup skulle have de indsamlede midler.

Men også andre privatpersoner end kirkegængere i Grøndalslund kirken har givet Pensionatet gaver. Fem kvinder, Lise, Ellen, Regitze, Laila og Anni har været flittige strikkere af huer, sokker og halstørklæder, som de har fremstillet af garn, de havde fået doneret af Kvickly Taastrup. De lune gaver blev til gevinster ved årets julelotto for beboere og tidligere beboere.

Ældre Sagen har overrakt Pensionatet 10.000 kr. indsamlet gennem salg af malerier fra Ældre Sagens Billedmalerskolen og med bidrag fra TIK VeteransportOK Klubben og Seniorrådet samt Lions Club. Beboerrådet besluttede at bruge på kulturelle arrangementer, fortrinsvis i lokalområdet.

Taastrup Park Hotel har foræret os i hundredvis af tallerkener, store og små, dybe og flade, så der er også er noget at servere maden og spise den på. Det er så herligt at vide, at vi ikke kommer til at mangle tallerkener lige med det samme. Tallerkenerne passer i øvrigt meget fint til de fade og skåle, vi har fået fra Le Creuset.

Vi har nemlig fået doneret et imponerende stel fra Le Creuset. Le Creuset er næsten vores nabo. Firmaet flyttede for nogle år siden sit skandinaviske hovedsæde til Taastrup Hovedgade.

Taastrup-firmaet Frugtkurven, som leverer frugt til store firmaer, har afleveret flere kasser fulde af dejlig frisk frugt til os. Da der var flere fridage i træk i foråret i forbindelse med Kr. Himmelfart, valgte Lasse fra Frugtkurven at komme hen til os med al den friske frugt. Det var super lækkert.

Flere gange om ugen henter vi gratis brød, der er blevet tilovers hos Kohberg. Det er en meget stor hjælp til husholdningen.

Mange andre hjælper også

Da vi besluttede at starte en socialøkonomisk virksomhed, 4Plus, med tøjindsamling, sortering og salg, fik vi brug for et sted at være med alt tøjet. Vi fik brug for et ekstra lille hus. Det hørte Vanløse Trælasthandel om og besluttede at donere alt træværket til vores tøjhus, så vi kunne bygge huset lige, som vi ønskede det. 4Plus er et aktiveringsprojekt for vores beboere og andre i samme situation. 

DK-Låseservice på Taastrup Hovedgade har doneret låse til tøjcontainere fra Pensionatets nye socialøkonomiske virksomhed, 4Plus.

Titan Container har doneret en del af lejen af en stor opbevaringscontainer

Frandsen El har doneret el-arbejde til tøjhuset.

Frandsen El har også forsynet beboere med sportstøj. Det gav en god start, da Pernille Uhrbrand indledte sit træningsarbejde med pensionatets beboere.

Bjørn Borg har givet pensionatet sportstøj.

I meget lang tid fik vi hver mandag lækker sushi forærende fra Wok & Sushi på Taastrup Torv. Det er små lækre godbidder, som bare ligger langt fra den mad, vores beboere kender til, og som derfor ikke blev spist i tilstrækkeligt omfang.

Hvert år i december giver butikker og forretninger i Taastrup dejlige gaver til julelotteriet på pensionatet. Det er også gaver, vi er meget taknemmelige for, og det viser en flot holdning hos byens forretningsdrivende. 

Når Fødevarebanken kommer forbi med varer fra supermarkederne føler vi det næsten også som en donation. Vi har ganske vist betalt et abonnement på bankens varer, men vi får så meget for vores betaling, at vi føler det som en hel gaveregn af gode madvarer.