Et behandlingstilbud og fristed for børn og unge mellem 6 og 13 år fra hjem med misbrugsproblemer og deres familier

Barnets Blå Hus i Svendborg er et behandlings- og støttetilbud for børn, unge og deres familier, der har særlige udfordringer på grund af alkohol- eller stofmisbrug i familien. I Barnets Blå Hus møder børnene og de unge voksne, som lytter og gerne vil forstå deres problemer.

De kan få sat ord på det, der er svært. De finder også andre børn og unge i samme situation og oplever lettelsen ved ikke at være alene med tanker og problemer. Børnene og de unge kan selv henvende sig og få en første samtale, man kan komme sammen med en kammerat, eller sammen med forældre eller en anden voksen. Et gruppeforløb varer typisk et halvt år, men kan forlænges, hvis vi vurderer, behovet er der.

Også støtte til forældre

Barnets Blå Hus er også for forældre. Forældrene kan her få støtte til hverdagen og det at være forældre. Der er fokus på trivsel, tryghed og kærlig omsorg. Desuden kan hele familien deltage i aktiviteter som udflugter og sommerlejre.

Barnets Blå Hus er et gratis tilbud, og man kommer der fast hver uge. Der er både lønnede og frivillige medarbejdere. Børn og familier kan komme anonymt og uden visitation fra kommunen.

Aktiviteter

I Barnets Blå Hus Svendborg har vi mange forskellige aktiviteter for både børn og voksne.

barnets blå hus svendborg

Børnegrupper og familiegrupper

Vi har både grupper for børn og grupper for forældre med børn.

børn.jpg

Tag hånd om dig selv og dit forældreskab

I Barnets Blå Hus har vi en forældreudviklingsgruppe. Gruppen er for dig, der er nysgerrig på at blive den bedste udgave af dig selv. Målet er, at du som forælder bliver mere afklaret og i ro med din forældrerolle.

blaeser_saebebobler.jpg

Spot og hjælp børn fra familier med misbrug 

Vi tilbyder oplæg til fagpersoner i grundskolen og i daginstitutioner

Book oplæg
1693839704280.jpg

Videoer om Barnets Blå Hus

Hvad er Barnets Blå Hus? Og hvordan taler man med andre om, at man for eksempel har et familiemedlem, som drikker for meget eller tager stoffer? Find viden og inspiration i vores videoer.

Se videoer
barnets blå hus

Sådan arbejder vi

I Barnets Blå hus tilbyder vi behandling til børn op til 13 år, som vokser op i hjem med misbrug eller har misbrug inde på livet.
Læs mere om vores arbejde

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Hold dig opdateret om Barnets Blå Hus Svendborg og modtog vores nyhedsmail, som vi sender ud hver anden måned.

"Barnets Blå Hus er et unikt tilbud til børnene og deres forældre, som sætter rammen for et trygt og udviklende miljø for dem, som individer - og samlet som familie. Tilbuddet er et kvalificeret supplement til de kommunale ydelser, som Svendborg i øvrigt har, og oplevelsen er, at vi som samarbejdspartnere kan tilføre familierne et helhedsorienteret perspektiv, der giver - først og fremmest menneskelig, men også samfundsmæssig værdi i et bredere perspektiv. Barnets Blå Hus har konsolideret sig i Svendborg som en anerkendt samarbejdspartner og som en kompetent bidragsyder til børn og familiers livskvalitet."

- Lone Grangaard Lorenzen, centerleder, Svendborg Kommune

"Samarbejdet med Barnets Blå Hus Svendborg, som professionelt behandlingstilbud med en understøttende værestedsdel med de mange frivillige har stor værdi for vores børn og familier i Svendborg Kommune. Vi ved, at det kan bidrage med noget andet, end det vi kan som kommune og myndighed, og derfor er Barnets Blå Hus et rigtigt godt supplement til de kommunale tilbud. Det er ikke raketvidenskab, at jo før vi spotter børn, som lever under svære vilkår, jo bedre muligheder har vi for at sætte ind med hjælp og støtte i familien. Den opgave løfter vi nu i tæt samarbejde med Barnets Blå Hus Svendborg". 

- Mette Kristensen (V), medlem af Børne- og Ungeudvalget, Svendborg Kommune

Kontakt

Barnets Blå Hus Svendborg
Vilhelmskildevej 1
5700 Svendborg

Tlf.: 23 33 44 68 / 23 30 65 00

barnets blaa hus svendborg facade.jpeg

Helle Evy Theede

Leder af Barnets Blå Hus Svendborg

Familie- og psykoterapeut, chok/traume- og kropsterapeut.
Lederuddannet. Diplom i ledelse og diakoni. 

Tlf.: 23 30 65 00

htk@blaakors.dk

helle evy theede

Lene Wallentin

Psykoterapeut

lenewk@gmail.com

Tlf.: 23 33 44 68 

 

lene wallentin.jpg

Maria Pilgaard Andersen

Kommunikationsmedarbejder og familie- og psykoterapeut. 

Tlf.: 23 33 44 68

mpa@blaakors.dk
 

maria pilgaard

Julie Olsen

Aktivitetskoordinator

Tlf.: 21 15 61 11 

jue@blaakors.dk

julie olsen

Joachim Bille

Rengøringsassistent

 

joachim bille