Vi har også brug for dig i Stjernestunder  

Stjernestunder drives af frivillige, som gerne vil skabe gode oplevelser for børn og unge. I Stjernestunder er der to forskellige frivilligroller - frivillig og frivilligkoordinator:

Frivillig

Som frivillig skal du:

 • Deltage i frivilligkursus og frivilligmøder lokalt
 • Planlægge og afholde aktiviteter
 • At være sammen med børnene og hjælpe dem til at skabe gode relationer og oplevelser
 • Forpligte dig på min. ½ år – gerne 1 år

Frivilligkoordinator

Frivilligkoordinatoren har det overordnede ansvar for planlægning og afholdelse af Stjernestunder, herunder at:

 • Rekruttere, lede og motivere egen frivilliggruppe 
 • Rekruttere og registrere deltagere gennem opsøgende arbejde 
 • Kommunikere de gode historier, fx SoMe, lokale medier mv.
 • Planlægge og afholde aktiviteter i samarbejde med frivillige 
 • Deltage i, og selv afholde, planlægningsmøder 
 • Facilitere opkvalificering af faglighed i frivilliggruppen 
 • Evaluere og dokumentere i samarbejde med projektleder

Du forventes at arbejde to timer om ugen, som du aflønnes for, foruden frivillig deltagelse i arrangementer, møder m.v.

Det er meningsfuldt at give deltagerne en sjov oplevelse og se dem åbne sig i løbet af arrangementet.

Frivillig i Stjernestunder

Tilmeld dig som frivillig i Stjernestunder nu

Morten er frivillig i Stjernestunder: 

”Det handler om at give børnene en god tid"

morten er frivillig i stjernestunder

I snart to år har Morten været frivillig i Blå Kors Danmark. Her er han seks weekender om året med til at give børn og unge et tiltrængt pusterum fra en svær hverdag. Det gør han igennem Blå Kors Stjernestunder, som er et gratis tilbud om aktiviteter og fællesskab, hvor et hold af frivillige voksne planlægger og afvikler alt fra ture til forlystelsesparker og trampolinland til brunch og bowling for børn og unge mellem syv og 18 år.

 ”Det handler om at give børnene en god tid. Der er en grund til, at de kommer i Stjernestunder. Noget af det bedste ved at være frivillig er at være med til at give dem gode oplevelser og have det sjovt sammen," siger Morten. 

”Jeg kan godt lide at investere min fritid i frivilligt arbejde, som jeg kan se en mening med. Og det har jeg kunnet med Stjernestunder siden allerførste gang, jeg blev præsenteret for det,” fortsætter han.

 Stjernestunder er, udover gode oplevelser, også et sted, hvor børnene kan skabe nye venskaber og opleve nærværende voksne, der lytter. ”Når det er hårdt, så ved jeg, at det er vigtigt. Så har der været et barn, der virkelig har haft brug for at være der,” fortæller Morten. 

Morten er en del af Stjernestunder i Odense, men tilbuddet findes også i Aarhus, København, Herning og Aalborg for forskellige aldersgrupper. 

”Stjernestunder kan noget særligt. Også for os frivillige. Det fællesskab, vi har som team, er opbyggende, og det giver energi og synergi, når vi samarbejder og gør hinanden gode,” lyder det fra Morten, der fremhæver, at teamet har det virkelig sjovt sammen. Til hverdag er Morten entrepriseleder i en større dansk anlægsvirksomhed, og selvom der kan synes langt fra byggepladser til frivilligt arbejde med børn, er der en rød tråd, fortæller Morten:

 ”Jeg kan godt lide samarbejde og samspillet mellem mennesker, og det er en stor del af både mit daglige arbejde og det frivillige. Jeg har nok en lidt anderledes baggrund end mange af de andre frivillige i Stjernestunder, men det er netop fedt, at vi har forskellige baggrunde og udgangspunkt.”

Sammen skaber vi oplevelser og fællesskab for udsatte børn og unge

Som frivillig i Stjernestunder er du med til at sikre, at børn og unge får et pusterum fra en svær hverdag.

Stjernestunder drives af Blå Kors Danmark og er et gratis tilbud til børn og unge mellem 7 og 18 år, der af forskellige grunde har brug for et pusterum fra en svær hverdag.

Vores mål er, at flere børn oplever fællesskab, venskab og nærvær med andre børn og voksne. Stjernestunder mødes seks gange og afholder seks arrangementer om året – enten en lørdag eller søndag. 

Gennem gode oplevelser som fx udflugter og andre sociale aktiviteter skal børnene opleve at blive set og anerkendt. Aktiviteterne planlægges og afvikles af et frivilligt lederteam og kan være alt fra en fisketur eller snobrødsbagning til en udflugt til en forlystelsespark eller seværdighed i området.

Vi tror og håber på, at Stjernestunder kan være med til at give børnene øget selvværd, livsmod og håb for fremtiden.

Her finder du Blå Kors Stjernestunder:

Lige nu har vi tilbud om Stjernestunder i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Herning. Du kan klikke dig ind på de enkelte tilbud og læs mere om, hvornår vi næste gang mødes, og hvordan du tilmelder dig.

Har du spørgsmål omkring Blå Kors Stjernestunder?

Så kontakt vores projektleder Lise og hør mere om mulighederne for fx at opstarte Stjernestunder der, hvor du bor, eller støtte Stjernestunder.

Lise Søndergård Thomsen

Projektleder for Stjernestunder

Tlf. 61 24 72 67

Send e-mail
lise søndergård thomsen