Den Blå Sociale Café i Hjørring er et værested for mennesker, som er ensomme, hjemløse eller har udfordringer i forhold til blandt andet psykisk sygdom, misbrug af alkohol eller sundhed. Værestedet drives af Blå Kors.

Værestedet er et alkoholfrit sted med mulighed for at tale med andre, få en kop kaffe eller købe mad og få rådgivning og hjælp til mange af dagligdagens små og store udfordringer.

Et værested for alle

Vi tager imod dig med alt, hvad du rummer af fortid og aktuelle problemer. Vi vil gerne hjælpe dig videre til et liv, som er bedre end det, du har nu. Men du er også velkommen, hvis du bare har brug for at komme et sted med mad og mennesker.

Ud over billig varm mad, gratis kaffe og et åbent øre tilbyder vi også:

 • Samvær, omsorg og støtte
 • Samtaler, som motiverer til forandring
 • Kontakt til sagsbehandler, læge, politi og andre
 • Hjælp til at skabe netværk
 • Udlfugter
 • Motion, maling, håndarbejde, udflugter, spilaftner
 • Andagt
 • Brugerindflydelse
 • Neurofeedback
 • NADA
 • Pædagogisk massage

Vi er der for dig

Den Blå Sociale Café drives af Blå Kors Danmark med støtte fra Hjørring Kommune. På værestedet arbejder både faguddannet personale og en række frivillige. Det er altid muligt at få en fortrolig samtale med en af de ansatte. Vi har én gang om ugen besøg af en terapeut, der også er til rådighed for samtaler med de gæster, der ønsker det.

Vi vil gerne hjælpe dig med rådgivning til hverdagens udfordringer. Har du brug for hjælp til at kontakte sagsbehandleren, banken, lægen eller familien, står vi klar. Vi er altid klar på at rådgive, vejlede og bisidde, hvis der er brug for det.

Mange benytter sig af, at de ikke behøver henvisning fra egen læge, sygehus eller sagsbehandler, men bare at møde op på værestedet og aftale en tid med en medarbejder for at snakke med en terapeut om sine problemer. En del udsatte mennesker har brug for at få vendt deres tanker om misbrug af stoffer og alkohol, manglende kontakt til familien, ensomhed, angst og depression. Terapeuten kommer én gang om ugen på Den Blå Sociale Cafe, og er altid klar til en uforpligtende og fortrolig snak. Når terapeuten ikke er der, står de øvrige medarbejdere klar til at snakke med dig.

En hjælpende hånd

Du kan altid købe en varmt måltid mad eller få et bad hos Den Blå Sociale Café. Vi hjælper gerne med kontakt til sagsbehandler, bank, læge eller til familien. Så har du brug for støtte og opbakning, håber vi, at du vil besøge os.

Se madpriser

Kom med på udflugt

En gang hvert år tager vi på en heldagsudflugt med bus. Vi slutter altid dagen med aftensmad på en kro. Denne udflugt er åben for alle vores brugere.

Til jul og påske har vi bankospil.

Hør mere om det i cafeen. 

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler.

VIDEO: TV2 Nord besøger Den Blå Sociale Café

Hvad betyder værestedet for de mennesker, der kommer forbi hver uge? Det undersøger TV2 Nord i program, hvor de følger hverdagen på Den Blå Sociale Café i Hjørring.

Se tv-program
afspil video

Bliv frivillig

Cirka 20 frivillige med forskellige baggrunde er tilknyttet Den Blå Sociale Cafe. De sørger for, at værestedet kan køre rundt, har et bredt udvalg af tilbud til brugerne og er et rart sted at være for alle. 

Læs mere
den blå sociale café i hjørring

Værdier og menneskesyn

Vi tror på, at alle mennesker er lige meget værd.

Den Blå Sociale Café arbejder ud fra et kristent menneskesyn. Gennem diakoni omsætter vi vores menneskesyn i praksis, så det bliver til hjælp for vore medmennesker.

Læs mere
du er uendelig værdifuld

Støtteforening

Vil du være med til at støtte Den Blå Sociale Cafés arbejde, så kan du blive medlem af vores støtteforening og betale et valgfrit beløb.

Læs mere
Den Blå Sociale Café Hjørring
Brugere fortæller om, hvad Blå Kors' væresteder betyder for dem.
Leder Susanne Houmøller fortæller om Den Blå Sociale Café.

Herberg Nord

Vi hjælper dig, hvis du en dag står uden tag over hovedet.
Læs mere

Kontakt os

Den Blå Sociale Café
Kongensgade 1
9800 Hjørring

Tlf.: 98 90 32 03

denblaasocialecafe@blaakors.dk

Åbningstider
Mandag: 9.30-14.00
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 9.30-14.00
Torsdag: Lukket
Fredag: 9.30-14.00 
Lørdag og søndag: Lukket

Find medarbejder
Den Blå Sociale Café Hjørring