Et rusfrit botilbud til mennesker med misbrug og hjemløse

Vi er et rusfrit botilbud for mennesker, der har særlige sociale problemer som hjemløshed, psykisk lidelse, afhængighed af rusmidler, og som i en periode har brug for tilbud om aktiverende støtte, omsorg og efterfølgende hjælp. 

Blå Kors Center Sydjylland ligger i byen Vorbasse ved Billund.

Vi bor i naturskønne omgivelser. Her er højt til himlen og smuk natur. I byen er der gode fritidsmuligheder, som svømmehal, fitnesscenter, foreningsliv og indkøbsmuligheder.

Vi råder også over fritidsaktiviteter i vores eget hus, fx motionsredskaber, dart, bordtennis, billard og mulighed for flere forskellige udendørsaktiviteter - bl.a. mountainbike og fodbold m.m.

Husdyr er velkomne efter nærmere aftale.

Vi tilbyder også efterværn.

Botilbud med aktiverende støtte og hjælp

På Blå Kors Center Sydjylland tilbyder vi ophold til mennesker, som ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig, og som har behov for botilbud og for tilbud om aktiverende støtte, omsorg og efterfølgende hjælp. De mennesker, der tager ophold hos os, har typisk en baggrund med skadeligt alkohol- og/eller stofmisbrug kombineret med andre komplekse og psykosociale problematikker, herunder også hjemløshed.

Vi tilbyder ikke ophold til mennesker, der er aktivt misbrugende eller har et forbrug af rusmidler, medmindre man er i substitutionsbehandling. 

Kendetegnende for vores målgruppe er, at det er mennesker, der gerne vil ud af sin afhængighed og ønsker at opholde sig på et rusfrit tilbud, hvor afklaring af ressourcer og potentiale ift. beskæftigelse, uddannelse og aktivitet er et væsentligt element i opholdet.

Målgruppen er både mænd og kvinder mellem 18 og 85 år.

Om os

Vi tilbyder en stabil og struktureret hverdag i et beskyttet og rusfrit miljø. Rusfriheden betyder, at der ikke må medtages eller indtages rusmidler på Blå Kors Center Sydjyllands område.

Læs mere
Vores tilbud

Medarbejdere, bestyrelse og værdigrundlag

Blå Kors Center Sydjylland har veluddannede medabejdere med psykiatriuddannelse, efteruddannelse og supervision.

Læs mere
Om os

Kontakt

Blå Kors Center Sydjylland
Sønderhedevej 7
6623 Vorbasse
Tlf.: 75 33 35 04
csyd@blaakors.dk

Forstander

René Boye Knudsen
Mail: csyd@blaakors.dk

Kontakt vores socialkonsulent

Marianne Dyrby Nielsen
Tlf.: 20 83 24 20 
mdn@blaakors.dk