Flere gange om ugen kommer Ole på værestedet Den Blå Svale i Tønder. De faste besøg på værestedet giver Ole en rytme, som hjælper ham med at få ro i både hoved og krop.
“Den Blå Svale giver mig struktur i min hverdag. Jeg kan til dels gå med til spontanitet, men ikke for meget, for så er det som om, at jeg ikke har kontrol over situationen.”
Ole er i fleksjob på en skrotplads, hvor han hjælper med at sortere metaller. Han har fysiske mén i knæ og skulder efter en ulykke og lider af paranoid skizofreni.
“Det kommer ofte til udtryk ved, at jeg hører stemmer og får hallucinationer. Jeg får en følelse af, at jeg bliver overvåget. Jeg har lært at leve med det,” siger Ole, som får medicin for at dæmpe symptomerne.

Vil du videre mere om væresteder?

“Det er dejligt, at vi kan have det sjovt med hinanden og have et godt fællesskab uden, at nogen føler sig udenfor. De fleste af os har en eller anden form for diagnose eller andet at kæmpe med. Vi er i samme båd.”
Ole kan godt lide, at der kommer en del faste brugere på værestedet. Det skaber tryghed, at der er folk, han kender, og folk, som kender ham. Det samme med personalet. Han fortæller, at den tryghed har betydet, at han har fået det meget bedre både fysisk og psykisk:
“I starten havde jeg både kastanjedyne, kuglevest og ankelmanchetter, som hjalp mod uroen i mine ben. Jeg kunne heller ikke klare, når der var mange folk. I dag bruger jeg ingen hjælpemidler.”
Billedserie: Ole kender værestedets åbningstider udenad. Han er glad for at have fundet et trygt og godt fællesskab.