I Danmark skiller vi os af med 75.330 tons tøj om året. Det svarer til, at vi hver især skiller os af med tre stykker tøj om måneden. Det er rigtig meget tøj, og derfor er det vigtigt, at tøjet lander det rigtige sted. I Blå Kors' genbrugsbutikker tager vi gerne imod dit gode tøj og sælger det videre til fordel for udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Godt tøj skal stadig til genbrug

Pr. 1. juli 2023 skal alle danske husholdninger sortere tekstilaffald. Det betyder, at tøj og tekstil, som er ødelagt eller har pletter, huller og lignende skal afleveres som tekstilaffald. Læs mere på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Tøj, der ikke fejler noget, og som andre kan få glæde af, skal i stedet genbruges. I Blå Kors tager vi glædeligt imod godt tøj og sælger det videre i vores genbrugsbutikker. På den måde får tøjet nyt liv og er samtidig med til at indsamle penge til børn, unge og voksne i Danmark, som har det svært. Det er genbrug, der giver mening.

En god huskeregel er: Godt tøj skal stadig til genbrug.

godt tøj skal stadig til genbrug

Aflevér dit gode tøj i din nærmeste Blå Kors Genbrug

Kom forbi din lokale butik og aflevér dit tøj til glæde for andre.

Herunder finder du en samlet oversigt over alle Blå Kors' genbrugsbutikker. Når du klikker på den enkelte butik, kan du finde adresse og åbningstider.

Stop op før du smider ud

Er dit tøj ødelagt, meget slidt eller har huller og pletter? Så skal du smide det i tekstilaffald. 

Hvis det derimod er i god stand, og du tænker, at andre kan få glæde af det, skal du i stedet aflevere det til genbrug. 

stop op før du smider ud